Noutati

Mituri despre COVID-19. Întrebări și răspunsuri

Niciun comentariu
  • Sunt antibioticele eficiente în prevenirea și tratarea virusului COVID-19?

Nu, antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor. Noul coronavirus (2019-nCoV) este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament. Cu toate acestea, dacă sunteți spitalizat pentru 2019-nCoV, este posibil să primiți antibiotice, deoarece este posibilă co-infecția bacteriană.

  • Există medicamente specifice pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus?

Până în prezent, nu există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus (2019-nCoV). Cu toate acestea, cei infectați cu virusul ar trebui să primească îngrijiri adecvate pentru ameliorarea și tratarea simptomelor, iar cei cu boli grave ar trebui să beneficieze de îngrijire optimă de susținere. Unele tratamente specifice sunt în curs de investigare și vor fi testate prin studii clinice.

  • Vaccinurile împotriva pneumoniei ne pot proteja și împotriva noului coronavirus?

Vaccinurile împotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic și vaccinul Haemophilus gripal tip B (Hib), nu oferă protecție împotriva noului coronavirus. Virusul este atât de nou și diferit încât are nevoie de propriul său vaccin. Cercetătorii încearcă să dezvolte un vaccin împotriva 2019-nCoV. Deși aceste vaccinuri nu sunt eficiente împotriva 2019-nCoV, vaccinarea împotriva bolilor respiratorii este foarte recomandată pentru a vă proteja sănătatea.

  • Poate consumul de usturoi preveni infecția cu noul coronavirus?

Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți anti-microbiene. Cu toate acestea, nu există dovezi din focarul actual care sa ateste vreo legătură între consumul de usturoi și noul corona-virus.

  • Noul coronavirus NU poate fi transmis prin mușcături de țânțar!

Până în prezent, nu există informații și dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țânțari. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, prin picături de salivă sau evacuare din nas.

  • Consumul de alcool NU vă protejează împotriva COVID-19 și poate fi periculos!

Consumul frecvent sau excesiv de alcool vă poate crește riscul asupra multor altor probleme de sănătate.

  • Te poți recupera din boala coronavirus (COVID-19). Contactarea noului coronavirus NU înseamnă că îl vei avea pe viață.

Majoritatea persoanelor care intră în contact cu COVID-19 se pot recupera și elimina virusul din corpul lor. Dacă ați contactat virusul asigurați-vă că vă tratați simptomele. Dacă aveți tuse, febră și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală.

  • A fi capabil să-ți ții respirația timp de 10 secunde sau mai mult fără a tuse sau a simți disconfort NU înseamnă că nu ai contactat virusul (COVID-19) sau de orice altă boală pulmonară.

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt tuse uscată, oboseală și febră. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, cum ar fi pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este cu un test de laborator. Nu îl poți confirma cu acest exercițiu de respirație!

  • Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 ° C NU împiedică boala coronavirusului (COVID-19)!

Poți contacta virusul COVID-19, indiferent cât de soare sau caldă este vremea. Țările cu vreme caldă au raportat și ele cazuri de COVID-19. Pentru a vă proteja, asigurați-vă că vă spălați frecvent pe mâini și evitați să vă atingeți ochii, gura și nasul.

  • Virusul corona afectează persoanele în vârstă sau sunt susceptibili și cei mai tineri?

Persoanele de toate vârstele pot fi infectate de coronavirus (2019-nCoV). Persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente (precum astm, diabet, bolile de inimă) par să fie mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul.

 

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

Tags: , , , , , , , , , ,

Related Articles

Spune-ti parerea...

Am scris o poezie, două..
Cafeaua și cofeina inhibă absorbția fierului?
Meniu
ro_RORomână