Retete

Tort cu Fructe fără coacere

Niciun comentariu

Pornind de la ideea că stressed citit de la dreapta la stânga este desserts, vă propun să faceți acest desert de fiecare dată când sunteți stresați.

Este foarte simplu de făcut, delicios și nu necesită coacere.

Inspirată de Jamilla, ingredientele necesare pentru acest tort sunt:

Pentru stratul cu fructe de pădure:

400g fructe de pădure (zmeură, mure, afine)

300g iaurt fructe de pădure

200g cremă de brânză

100g pișcoturi

50g zahar pudră

15g gelatină

Pentru stratul de ananas:

400g ananas din conserva cu tot cu suc

300g iaurt de ananas (se poate înlocui și cu iaurt simplu)

200g cremă de brânză

100g pișcoturi

50g zahar pudră

15g gelatină

1 lingură esență de vanilie.

Mod de preparare:

Începem cu stratul de fructe de pădure. Într-un recipient mic punem gelatina și o hidratăm cu puțină apă rece (aprox. 50 ml), amestecăm și o lăsam să stea pentru aproximativ 5 minute. Între timp punem fructele de pădure într-o cratiță, adaugăm zaharul pudră și amestecam. Lăsăm conținutul să fiarbă pentru aproximativ 5 minute. După ce fructele de pădure s-au transformat într-un conținut mai lichid, le luam de pe foc și adaugăm gelatina. Amestecam bine până când gelatina este complet dizolvată. Lăsăm fructele de pădure să se răcească cât să ajungă la temperatura camerei. Între timp punem crema de brânză într-un bol mai mare, o amestecam bine pentru a fi mai cremoasa, adaugăm iaurtul de fructe de pădure și amestecam  foarte bine totul. După ce s-au răcit fructele de pădure, le adaugăm în conținutul cu crema de brânză și iaurt. Amestecam totul foarte bine pana se omogenizează. Într-o tava de 23 de cm, punem la baza pișcoturile, apoi adaugăm compoziția de fructe de pădure (Nu însiropăm pișcoturile pentru că avem o crema suficient de lichidă). O lăsam la frigider până preparăm și al doilea strat, cel de ananas.

Pentru stratul de ananas vom hidrata la fel gelatina (adaugăm 50 ml. apa rece în cele 15g de gelatina, amestecăm și o lăsam să stea aprox. 5 minute). Într-o carafă punem sucul ananasului și aproximativ 3 sferturi din cantitatea de ananas. Pasăm foarte bine conținutul fie cu un mixer vertical, fie cu un robot de bucătărie.

Într-un bol încăpător punem crema de brânză și zaharul pudră și amestecam totul împreună. După ce le-am amestecat bine, adaugăm iaurtul cu ananas, piureul de ananas și puțină esență de vanilie. Amestecam totul foarte bine. La final adaugăm restul de ananas tăiat bucăți mai mici.

Revenim la gelatina. Punem gelatina hidratată într-o cratiță la foc foarte mic. Amestecam și așteptăm ca gelatina să se topească (Focul trebuie să fie foarte mic, iar gelatina nu trebuie să fiearbă pentru ca își va pierde din proprietăți). Când gelatina s-a topit, o luam de pe foc și o adaugăm în conținutul de ananas.

Scoatem tava din frigider și adaugăm un strat de pișoturi peste stratul de fructe de pădure, apoi adaugăm crema de ananas.

Tortul este gata. Lăsa-ți tava în frigider pentru cel putin 6 ore, sau cel mai bine, peste noapte.

Decorați tortul cu fructe proaspete pentru un aspect mai plăcut.

Pofta buna!

 

Tags: , , , , ,

Related Articles

Spune-ti parerea...

Pască cu ciocolată
Amandine
Meniu
ro_RORomână